Pedicure

De pedicureopleiding van Kollaart opleidingen

Pedicure is handwerk met fijne motoriek: kleine gecontroleerde bewegingen en met gevoel voor detail en perfectionisme.

Het werkgebied van de pedicure, de voeten, hebben de afgelopen 30 jaar een steeds stijgende belangstelling gekend.

De pedicure zorgt voor dat beetje extra aandacht dat onze voeten nodig hebben. Met het verhelpen van medische problemen zoals ingroeiende teennagels, het verwijderen van likdoorns en overtollige eeltplekken. Maar ook preventief/cosmetisch met het verzorgen van de huid, nagels en nagelomgeving en het adviseren van het juiste schoeisel en hulpmiddelen als steunzolen om problemen met de voeten te verhelpen of te voorkomen.

Het pedicurevak

Het pedicurevak valt onder de ambachtelijke werkzaamheden het is een verantwoordelijk, sociaal en verzorgend beroep.

Het vak heeft ook een kenniskant: theoretische achtergrondkennis met betrekking tot de bouw en het functioneren van het menselijk lichaam (anatomie en fysiologie). Om met artsen, podotherapeuten, specialisten en andere medische en paramedische vakgebieden samen te kunnen werken.

Om deze reden is ook een onderdeel van de ziekteleer (pathologie) en is de wetenschap die zich bezighoudt met de afwijkingen aan het steun- en bewegings apparaat (orthopedie) in de theoretische kennis opgenomen.

Pedicure is werken met, aan en voor mensen. Ideaal voor een part-time praktijk, met de mogelijkheid om zelf te plannen en de beschikbare tijd in te delen.

Maar ook full-time zelfstandig ondernemen met goede verdiensten in de eigen praktijk of ambulant bestaat tot de mogelijkheden.

Het pedicurevak biedt een flexibele werkomgeving met minimale en goed te sturen investeringen.

De opleiding pedicure

We geven al meer dan 35 jaar de pedicure-opleiding, zonder te verzanden in sleur of gewoonte. Omdat we constant nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied zijn blijven volgen en dit hebben toegepast in onze lesmethodes.

Bij Kollaart Opleidingen is de pedicure-opleiding onze core business. De docent heeft les gehad volgens de meester/leerling methode en heeft zijn sporen verdiend in het vak.

De nadruk van de opleiding ligt bij de praktijk. Iedere lesweek draait om het verbeteren van het in de praktijk functioneren van de leerling.

Tijdens de praktijklessen werk je op de modellen van Kollaart Opleidingen. Wij behoren tot de weinige opleidingsinstituten in Nederland dat de modellen voor de leerlingen regelt (behalve het examenmodel). Het is een groot voordeel om niet iedere week de stress van het zoeken en meenemen van een model te hebben. Door onze eigen modellen is de ernst van de voetklachten vaak groter dan de op het laatste moment gezochte model en is de leercurve derhalve een stuk steiler. Natuurlijk mag een familielid met hele moeilijke voeten een keer worden meegenomen naar de opleiding, maar voor de rest mag je het pedicuren van je familieleden voor thuis oefening bewaren.

Door de lessen waarin praktijk en theorie gecombineerd worden, is onze opleiding kort maar krachtig. Het grote voordeel van een kortere opleiding is dat het leerproces niet over een zomervakantie heen getild hoeft te worden.

Het afsluiten van de pedicure-opleiding kan op verschillende manieren: het schooljaar afsluiten met een volledig afgetekende praktijklijst en voldoende presentie geeft recht op het schooldiploma pedicure van Kollaart Opleidingen en de Kollaart pedicurespeld op je witte jas.

Je kan ook kiezen om naast je schooldiploma voor het landelijke branche diploma van het Toets Centrum Intereducatief (TCI) examen te doen. Onze opleiding bereid je hier op voor. Alleen de theoretische belasting en het aantal huiswerkuren neemt toe.

Zowel voor de theoretische- als voor de praktische ondersteuning van onze leerlingen loopt Kollaart Opleidingen voorop op het gebied van internetondersteuning. In onze digitale leeromgeving zijn de boeken digitaal en in kleur opgenomen er staan mc-vragen en oefenexamens online.

Een besloten Facebook pagina waar je ook na het volgen van je opleiding antwoorden kan krijgen op praktijk- en theorievragen is in deze digitale leeromgeving opgenomen.

Er wordt op dit moment gewerkt aan de uitbreiding van een verzameling zogenaamde praktijkdossiers waar foto’s van de voorkomende voetproblemen worden besproken. Daarnaast staan de Powerpointpresentaties van diverse lessen op de leeromgeving.

Onze opleiding is geheel in lijn met het pedicurevak en bestaat daardoor voor een groot gedeelte uit praktijklessen. Niet alleen de standaard werkzaamheden als het knippen van de nagels, eelt snijden, likdoorns verwijderen en het verzorgen van huid- en nagelomgeving zijn in de opleiding opgenomen,

Maar ook diverse cosmetische handelingen, als voeten scrubben, nagels polijsten, nagels lakken en natuurlijk een uitgebreide voetmassage horen bij de opleiding.

Opleidingstijden

Het opleidingsjaar loopt van half september tot eind mei.

De pedicure-opleidingen worden gegeven op:

Maandagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur.
Woensdagavond van 19.00 uur tot 22.30 uur.
Donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 18 leerlingen. Heeft u voorkeur voor een bepaalde middag of avond, dan adviseren wij u om tijdig in te schrijven.

 

Kosten opleiding pedicure

De opleiding kost € 2.395,-. De boeken, het pedicurejasje en het uitgebreide instrumentenpakket kosten € 400,-.

U kan betalen in 8 maandelijkse termijnen van € 325,-. Bij inschrijving betaalt u direct 1 termijn van € 195,-.

U kan de opleiding ook in 1 keer betalen. Er wordt dan eenmalig € 2.720,- van uw rekening afgeschreven. U krijgt dan een korting van € 75,-.

Het boeken/leermiddelenpakket kan worden meegenomen op de eerste lesdag. Zodra het inschrijfformulier in ons bezit is, wordt het opleidingsgeld in de afgesproken termijnen van de door u opgegeven rekening afgeschreven.

 

Studeren met belastingvoordeel

Ook als particulier, kan je de kosten voor een opleiding die aansluit bij je beroep of toekomstig beroep of functie aftrekken van de belasting.

De kosten kunnen worden afgetrokken in het jaar dat ze ook betaald worden minus een drempel van 250 euro.

Afhankelijk van de belastingschijf waarin het inkomen valt kan dit voordeel in sommige gevallen oplopen tot zo’n 1000 euro voor de pedicure opleiding.

Voor meer informatie en zekerheid over het voor jou geldende voordeel kun je meer informatie vinden op de site van de belastingdienst.

Examengeld

Het examengeld van TCI-examens voor 2018 is:

Algemene anatomie: € 60,-
Pathologie: € 60,-
Theorie van de praktijk met H.A.M casus: € 85,-
Praktijkassessment: € 139,-
Portfolio ondernemen: € 163,- inclusief toegang tot TCI online ondernemersplan.

Het is eventueel mogelijk de Algemene anatomie en pathologie theorie examens op een datum naar keuze digitaal af te laten nemen met een toeslag van € 25,-

Lees hier meer over de TCI-examens.

 

U kunt het electronisch inschrijfformulier (hieronder links) gebruiken waarna wij contact met u opnemen om de inschrijving te registreren.

U kunt het inschrijfformulier (hieronder midden) gebruiken deze te printen, te ondertekenen en daarna te scannen en te mailen. U ontvangt dan zo snel mogelijk een bevestiging van uw inschrijving.

U kunt de brochure gebruiken (hieronder rechts) om alles nog even door te lezen.

Electronisch inschrijfformulier
Electronisch inschrijfformulier
insjpg
Inschrijfformulier Pedicure
bropedjpg
Brochure pedicure

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de algemene voorwaarden van Kollaart opleidingen.