Sport/Wellnessmassage

Sport/Wellnessmassage bij Kollaart opleidingen

Een baan als masseur in de Sport of in een wellness, spa, sauna of kuuroord, het begint allemaal met de allround opleiding sport/wellnessmassage van Kollaart opleidingen.

Met in de opleiding geïntegreerde onderdelen als Hot/cold stone massage, aromatherapie, buikmassage en gezichtsmassage komt de wellnesskant van de opleiding ruim aan bod.

Wilt u in de sport met masseren bezig zijn als verzorger of soigneur, de sport/wellnessmassage opleiding is ook dan de opleiding die u nodig heeft om verantwoord met sporters te kunnen werken.

In de sport/wellnessmassage opleiding leert en gebruikt u handgrepen uit verschillende massagevormen zoals de klassieke massagehandgrepen, De Hawaiiaanse Lomi Lomi en de Zweedse massage.

Een goede ondergrond bestaande uit theoretische kennis in de anatomie en fysiologie en kennis en vaardigheden in diverse massagevormen leggen het fundament.

De wellnessmasseur zal met name massages geven in de sportschool, sauna, hotel, spa, kuuroord, bij bedrijven of in een aan huis gebonden praktijk.

Voor de schoonheidsspecialiste, pedicure en in de wellness werkzame mensen die interesse hebben in andere vormen van massage, of in de opbouw en werking van het menselijk lichaam, is deze opleiding zeer geschikt.

De sportmasseur zal met name bij sportscholen en sportverenigingen gaan masseren en in de begeleiding en verzorging van de sporter terecht komen.

Na het volgen van de opleiding kunt u zowel als sportverzorger langs de lijn bij bijvoorbeeld een voetbalvereniging als in de begeleiding van individuele sporters als hardlopers, mountainbikers, bodybuilders en crossfitters aan het werk.

Deze opleiding sluit naadloos aan op de praktijk.

Bent u een (personal) trainer, coach, leraar L.O. of iemand die op welke manier dan ook bij sport betrokken is, dan kunt u als masseur in de georganiseerde sport een gewaardeerde kracht zijn.

Steeds meer sportverenigingen gaan er toe over om gediplomeerde krachten aan te trekken voor de begeleiding van hun leden.

Het moeiteloos doorstromen naar verschillende andere disciplines van het vakgebied maakt de opleiding sport/wellnessmassage tot een gedegen en uitgebreide basis.

Kollaart Opleidingen biedt u de mogelijkheden om na de opleiding sport/wellnessmassage door te stromen naar de cursussen Stoelmassage, Triggerpoint en medical taping.

 

U kunt bij de opleiding kiezen voor verschillende manieren van examen doen:

– Het schooldiploma sport/wellnessmassage van Kollaart Opleidingen

– Het N.G.S. (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) examen voor sportmassage.

– Het N.G.S. examen voor wellnessmassage.

– Het ACE-examen voor sportmassage.

acengs

Motivatie, belangstelling en inzet zijn de sleutelwoorden bij de opleiding. Afhankelijk van de examenkeuze is natuurlijk thuisstudie noodzakelijk als voorbereiding op het gekozen examen.

Doorstromen van wellness naar sportmassage diploma vraagt geen extra investeringen omdat u de daarvoor benodigde lessen reeds gevolgd heeft.

De voorbereiding die voor de verschillende praktijkexamens nodig is, is verwerkt in de opleiding u hoeft hier geen extra modules voor te volgen en ook geen extra kosten te maken.

Reanimatie is verplicht voor het verkrijgen van het sportmassage of wellnessdiploma, ook dit onderdeel is opgenomen in de opleiding en wordt niet apart berekend.

 

Opleidingstijden

De opleiding sportmassage wordt gegeven op maandag- en dinsdagavond van 19.15-23.00 uur.

De opleiding start op maandag 25 september of dinsdag 26 september 2017.

Het opleidingsjaar loopt van september tot eind mei.

Heeft u voorkeur voor een bepaalde avond, dan adviseren wij u tijdig in te schrijven, want vol is vol!

Voor deelname aan de opleiding is geen speciale vooropleiding verplicht.

 

Kosten opleiding sportmassage

De opleiding sport/wellnessmassage kost € 1175.-

Het inschrijfgeld is € 50.-

Het uitgebreide leermiddelenpakket met de readermap, tape, massageolie, bandages en de Nederlandse anatomie en fysiologie atlas gebaseerd op de driedelige Prometheus atlas kost € 325.- .

Als u via een eenmalige incasso betaalt dan betaalt u € 1500.- een korting van € 50.-

Wilt u in termijnen betalen dan betaalt u in 8 termijnen van € 193,75.

Zodra het inschrijfformulier in ons bezit is, wordt het opleidingsgeld in de afgesproken termijnen van de door u opgegeven rekening afgeschreven.

Het examengeld staat los van de opleiding en moet t.z.t. worden voldaan aan het organiserende exameninstituut (N.G.S./ACE).

Men moet minstens 18 jaar zijn op de datum van het theoretisch examen om hier aan te kunnen deelnemen.

Hotstonemassage opleiding, reanimatiecursus, examenvoorbereiding, portfoliocontrole en gebruik van de digitale leeromgeving zijn allen bij de opleidingsprijs inbegrepen.

Kollaart Opleidingen is CRKBO geregistreerd en erkend, dit betekent o.a. dat wij ons opleidingsaanbod BTW-vrij kunnen aanbieden en garant staan voor een kwalitatief hoogwaardige beroepsopleiding.

Studeren met belastingvoordeel

Ook als particulier, kan je de kosten voor een opleiding die aansluit bij je beroep of toekomstig beroep of functie aftrekken van de belasting.

De kosten kunnen worden afgetrokken in het jaar dat ze ook betaald worden minus een drempel van 250 euro.

Afhankelijk van de belastingschijf waarin het inkomen valt kan dit voordeel oplopen tot zo’n 500 euro voor de sportmassage opleiding.

Voor meer informatie en zekerheid over het voor jou geldende voordeel kun je meer informatie vinden op de site van de belastingdienst.

 

Inschrijven

Wij ontvangen graag u inschrijfformulier om de sport/wellnessmassage opleiding te gaan volgen.

U kunt het electronisch inschrijfformulier (hieronder links) gebruiken waarna wij contact met u opnemen om de inschrijving te registreren.

U kunt het inschrijfformulier (hieronder midden) gebruiken deze te printen, te ondertekenen en daarna te scannen en te mailen. U ontvangt dan zo snel mogelijk een bevestiging van uw inschrijving.

U kunt de brochure gebruiken (hieronder rechts) om alles nog even door te lezen.

 

Electronisch inschrijfformulier
Electronisch inschrijfformulier
Inschrijfformulier
Inschrijfformulier
Brochure sportmassage
Brochure sport/wellnessmassage

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de algemene voorwaarden van Kollaart opleidingen.