FAQ massage opleidingen

Veel gestelde vragen

Q: kan ik mijn auto parkeren in de buurt van Kollaart opleidingen?

A: ja voor 2,80 euro kun je je auto de hele lesavond kwijt in de parkeergarage Houtplein, moet je wel opletten dat je pas na 19.00 uur door de slagboom gaat. Je kunt ook in de straat parkeren alleen daar is het parkeertarief veel hoger en het is ook betaald parkeren tot 23.00 uur.

Q: en mijn fiets?

A: we hebben aan de achterkant van de opleiding een afgesloten tuin waar je de sleutel van kunt pakken en je fiets veilig kunt stallen.

Q: wanneer starten dit jaar precies de massage opleidingen?

A: we starten op maandag of dinsdagavond 21 of 22 september 2020.

Q: zijn we de schoolvakanties vrij?

A: ja we doen met de schoolvakanties van regio noord mee behalve de herfstvakantie want dan zijn we net begonnen.

Q: Wat is het verschil tussen de wellness en de sportmassage opleiding?

A: dat verschil is kleiner dan je denkt! Bij zowel de sportmassage als de wellnessmassage krijg je veel massagehandgrepen te leren, de theoretische anatomie en fysiologie is ook bij beide nagenoeg gelijk. Alleen krijgt de sportmasseur extra verzorgingsonderdelen als functietesten, tapen en bandageren en eerste hulp bij sportongevallen. Als je eerst voor de wellness hebt gekozen maar toch eigenlijk ook de sportmassage examens wilt doen kun je later in het jaar nog doorstromen.

Q: hebben jullie een open dag?

A: bij Kollaart opleidingen is het altijd open dag, je kunt vrijblijvend een afspraak maken om bij ons langs te komen. We nemen graag de tijd om alles over de opleiding uit te leggen en je vragen te beantwoorden. Je kunt natuurlijk ook altijd de telefoon pakken, 023-5323518. Of een email sturen naar info@kollaart.nl. Als je al zeker weet dat je de opleiding wilt gaan doen dan kun je ook gebruik maken van de online inschrijfformulieren voor de sportmassage of de wellnessmassage.

Q: kan ik een landelijk erkend diploma halen?

A: ja we leiden je op om deel te nemen aan de landelijk erkende examens van het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) voor zowel de sportmassage als de wellnessexamens. 

Q: en als ik geen landelijk examen wil doen?

A: dan krijg je van school bij voldoende presentie een schooldiploma.