Sportmassage

Sportmassage bij Kollaart opleidingen

Een baan als masseur in de sport of langs de lijn als sportverzorger en je sporter(s) zo blessurevrij mogelijk houden.

Erkend door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage.

 Leren masseren met een gedegen achtergrond in de anatomie en fysiologie.

Werken in je favoriete sport

 35+ jaar ervaring.

De sportmasseur is een steeds belangrijkere schakel in de ketting van de sporter, er is een grotere doelgroep van serieuze sporters in allerlei sporten die begeleiding zoeken. De hedendaagse sporter stelt serieuze doelen waar goede ondersteuning noodzakelijk is.

Als masseur en verzorger samen met de sporter naar verbetering en prestatie toewerken is een leuke en uitdagende weg.

Blessures zijn een gevaar voor de sporter, ze kosten tijd, kwaliteit en prestatievermogen bij de sporter. Dat moet voorkomen worden, blessurepreventie is dus van essentieel belang. De blessure kan tussen de sporter en zijn doel komen te staan.

Blessures voorkomen, blessures zo snel mogelijk laten genezen en sporters optimaal laten functioneren, dat is de taak van de sportmasseur.

Goed kunnen masseren is daarbij een eerste vereiste! In de sportmassage opleiding leer je alle klassieke massagehandgrepen, intermitterend drukken, effleurages, petrissages, fricties en tapoteren worden je gereedschap om de werking van de spieren van de sporter te optimaliseren.

In de begeleiding van de sporter sta je het ene moment op een berg in Frankrijk, op het andere moment in je eigen praktijk in Hoofddorp of als verzorger bij de 24 uur van Zandvoort.

Mentaal ondersteunen van de sporter en optimaal functioneren bewerkstelligen geeft de sportmasseur een inspirerende werkomgeving.

In de sportmassage opleiding komen ook de volgende onderdelen aan bod:

EHBSO (eerste hulp bij sportongevallen)

Krampbestrijding

Tapen en bandageren

Functietesten

Anamnese en inspectie

Reanimatie door de Nederlandse hartstichting

Voorbereiden portfolio sportmassage en het maken van clientendossiers

Voor het volgen van de sportmassage opleiding is geen vooropleiding noodzakelijk. De lesstof bevindt zich op mbo-3 niveau.

Startdatum opleiding.

De sportmassage opleiding wordt gegeven op maandag of dinsdagavond van 19.15 uur tot 22.15 uur.

De sportmassage opleiding start  op maandagavond of dinsdagavond 20 of 21 september 2021.

Kosten opleiding.

De opleiding sportmassage kost € 1390,- het boeken en leermiddelenpakket kost € 200,- in totaal € 1590.-

Als je de opleiding in zijn geheel in 1 keer betaald krijg je een korting van € 50.- en betaal je maar 1540.-

Als je de opleiding in termijnen wilt betalen dan betaal je in 8 termijnen van € 198,75

Motivatie, belangstelling en inzet zijn de sleutelwoorden bij de opleiding. Afhankelijk van de examenkeuze is natuurlijk thuisstudie noodzakelijk als voorbereiding op het gekozen examen.

De voorbereiding die voor de verschillende praktijkexamens nodig is, is verwerkt in de opleiding je hoeft hier geen extra modules voor te volgen en ook geen extra kosten te maken.

Reanimatie is verplicht voor het verkrijgen van het sportmassage of wellnessdiploma, ook dit onderdeel is opgenomen in de opleiding en wordt niet apart berekend.

In het eerste gedeelte van de opleiding werk je samen met de Wellnessmassage opleiding masseurs aan de theoretische kennis in de anatomie en fysiologie en de massagehandgrepen, daarna gaan de sportmasseurs nog 8 lesweken verder met de sportverzorging, functietesten en tapen en bandageren.

Zodra het inschrijfformulier in ons bezit is, wordt het opleidingsgeld in de afgesproken termijnen van de door jouw opgegeven rekening afgeschreven.

Het examengeld staat los van de opleiding en moet t.z.t. worden voldaan aan het organiserende exameninstituut (N.G.S./ACE).

acengs

Je moet minstens 18 jaar zijn op de datum van het theoretisch examen om hier aan te kunnen deelnemen.

Hotstonemassage opleiding, reanimatiecursus, examenvoorbereiding, portfoliocontrole en gebruik van de digitale leeromgeving zijn allen bij de opleidingsprijzen inbegrepen.

Wij staan garant voor een kwalitatief hoogwaardige beroepsopleiding.

De sportmassageopleiding heeft een huiswerkbelasting van 2 tot 4 lesuren per week.

Kollaart Opleidingen is CRKBO geregistreerd, dit betekent o.a. dat wij ons opleidingsaanbod BTW-vrij kunnen aanbieden.

Studeren met belastingvoordeel

Ook als particulier, kan je de kosten voor een opleiding die aansluit bij je beroep of toekomstig beroep of functie aftrekken van de belasting.

De kosten kunnen worden afgetrokken in het jaar dat ze ook betaald worden minus een drempel van 250 euro.

Afhankelijk van de belastingschijf waarin het inkomen valt kan dit voordeel oplopen tot zo’n 500 euro voor de complete opleiding.

Voor meer informatie en zekerheid over het voor jou geldende voordeel kun je meer informatie vinden op de site van de belastingdienst.

Inschrijven

Download hier de sportmassage brochure.

Bekijk hier de algemene voorwaarden van Kollaart opleidingen.