Pedicure

Kollaart opleidingen voor pedicure

 
 

Pedicure is handwerk met fijne motoriek: kleine gecontroleerde bewegingen en met gevoel voor detail en perfectionisme.

Het werkgebied van de pedicure, de voeten, hebben de afgelopen 30 jaar een steeds stijgende belangstelling gekend.

 Provoet erkende opleiding.

Hoge slagingspercentages.

Geen eigen modellen nodig.

35+ jaar ervaring.

De pedicure zorgt voor de extra aandacht die onze voeten nodig hebben. Met het verhelpen van medische problemen zoals ingroeiende teennagels, het verwijderen van likdoorns en overtollige eeltplekken. Maar ook preventief/cosmetisch met het verzorgen van de huid, nagels en nagelomgeving en het adviseren van het juiste schoeisel en hulpmiddelen als steunzolen om problemen met de voeten te verhelpen of te voorkomen.

kollaart opleidingen voor pedicure

Het pedicurevak

Het pedicurevak valt onder de ambachtelijke werkzaamheden het is een verantwoordelijk, sociaal en verzorgend beroep.

Het vak heeft ook een kenniskant: theoretische achtergrondkennis met betrekking tot de bouw en het functioneren van het menselijk lichaam (anatomie en fysiologie). Om met artsen, podotherapeuten, specialisten en andere medische en paramedische vakgebieden samen te kunnen werken.

Om deze reden is ook een onderdeel van de ziekteleer (pathologie) en is de wetenschap die zich bezighoudt met de afwijkingen aan het steun- en bewegings apparaat (orthopedie) in de theoretische kennis opgenomen.

Pedicure is werken met, aan en voor mensen. Ideaal voor een part-time praktijk, met de mogelijkheid om zelf te plannen en de beschikbare tijd in te delen.

Maar ook full-time zelfstandig ondernemen met goede verdiensten in de eigen praktijk of ambulant behoort tot de mogelijkheden.

Het pedicurevak biedt een flexibele werkomgeving met minimale en goed te sturen investeringen.

 

De opleiding pedicure

We geven al meer dan 35 jaar de pedicure-opleiding, waarbij we constant nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied zijn blijven volgen en deze hebben toegepast in onze lesmethodes.

De nadruk van de opleiding ligt bij de praktijk. Er zit meer dan 80 uur praktijkles in de opleiding. Iedere lesweek draait om het verbeteren van het in de praktijk functioneren van de leerling. Tijdens de opleiding ga je ook een meekijkstage doen van 10 uur. Als opleider faciliteren wij eventueel in het vinden van een stageplaats.

Tijdens de praktijklessen werk je op de modellen van Kollaart Opleidingen. Wij behoren tot de weinige opleidingsinstituten in Nederland dat de modellen voor de leerlingen regelt (behalve het examenmodel). Het is een groot voordeel om niet iedere week de stress van het zoeken en meenemen van een model te hebben. Door onze eigen modellen is de ernst van de voetklachten vaak groter dan de op het laatste moment gezochte model en is de leercurve derhalve een stuk steiler. Natuurlijk mag een familielid met hele moeilijke voeten een keer worden meegenomen naar de opleiding, maar voor de rest mag je het pedicuren van je familieleden voor thuis oefening bewaren.

Door de lessen waarin praktijk en theorie gecombineerd worden, is onze opleiding kort maar krachtig. Het grote voordeel van een kortere opleiding is dat het leerproces niet over een zomervakantie heen getild hoeft te worden.

Het afsluiten van de pedicure-opleiding kan op verschillende manieren: het schooljaar afsluiten met een volledig afgetekende praktijklijst en voldoende presentie geeft recht op het schooldiploma pedicure van Kollaart Opleidingen.

Je kunt ook kiezen om naast je schooldiploma voor het landelijke branche diploma van het Toets Centrum Intereducatief (TCI) examen te doen. Onze opleiding bereid je hier op voor. Alleen de theoretische belasting en het aantal huiswerkuren neemt toe. Voor de pedicure opleiding is het aantal huiswerkuren tussen de 4 en 6 uur per lesweek.

Zowel voor de theoretische- als voor de praktische ondersteuning van onze leerlingen loopt Kollaart Opleidingen voorop op het gebied van internetondersteuning. In onze digitale leeromgeving zijn de boeken digitaal en in kleur opgenomen er staan mc-vragen en oefenexamens online.

Een besloten Facebook pagina waar je ook na het volgen van je opleiding antwoorden kan krijgen op praktijk- en theorievragen is in deze digitale leeromgeving opgenomen.

Er is een verzameling zogenaamde praktijkdossiers waar foto’s van de voorkomende voetproblemen worden besproken. Daarnaast staan de Powerpointpresentaties van diverse lessen op de leeromgeving.

Onze opleiding is geheel in lijn met het pedicurevak en bestaat daardoor voor een groot gedeelte uit praktijklessen. Niet alleen de standaard werkzaamheden als het knippen van de nagels, eelt snijden, likdoorns verwijderen en het verzorgen van huid- en nagelomgeving zijn in de opleiding opgenomen, maar ook diverse cosmetische handelingen, als voeten scrubben, nagels polijsten, nagels lakken en natuurlijk een uitgebreide voetmassage horen bij de opleiding. Er is de mogelijkheid om mee te doen met een extra les waarin de gellak op teennagels geleerd wordt en aan het eind van het curususjaar is er een gratis workshop manicure.

Om de pedicure opleiding te gaan volgen is geen vooropleiding nodig, het examen niveau is mbo-3.

Opleidingstijden

Het opleidingsjaar duurt 8 maanden en loopt van half september tot eind mei. We starten dit jaar in de week van maandag 23 september 2024.

De pedicure-opleidingen worden gegeven op:

Maandagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur.
Of woensdagavond van 19.00 uur tot 22.30 uur.
Of donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Er wordt gewerkt met groepen van minimaal 6 tot maximaal 14 leerlingen. Heb je voorkeur voor een bepaalde middag of avond, dan adviseren wij je om tijdig in te schrijven.

Kosten opleiding pedicure

De opleiding kost € 2.895,-. De boeken, het pedicurejasje en het uitgebreide instrumentenpakket kosten € 455,-.

Meer weten over het pedicure pakket?

Je kunt betalen in 9 maandelijkse termijnen van € 372,23. Bij inschrijving betaal je de 1e termijn.

Je kunt de opleiding ook in 1 keer betalen. Er wordt dan eenmalig € 3275,- van je rekening afgeschreven. Je krijgt dan een korting van € 75,-.

Het leermiddelenpakket kan worden meegenomen op de eerste lesdag. Zodra het inschrijfformulier in ons bezit is, wordt het opleidingsgeld in de afgesproken termijnen van de door jou opgegeven rekening afgeschreven.

Wij staan garant voor een kwalitatief hoogwaardige beroepsopleiding.

Kollaart Opleidingen is CRKBO geregistreerd, dit betekent o.a. dat wij ons opleidingsaanbod BTW-vrijgesteld kunnen aanbieden.

  

Examengeld

Het examengeld van TCI-examens voor 2024 is:

Algemene anatomie: € 100,-
Pathologie: € 100,-
Theorie van de praktijk met H.A.M casus: € 119,-
Praktijkassessment: € 176,-
Portfolio ondernemen: € 170,- inclusief toegang tot TCI online ondernemersplan.

 

Lees hier meer over de TCI-examens.

Inschrijven

 
 

Bekijk hier de algemene voorwaarden van Kollaart opleidingen.